maandag 15 augustus 2011

Breirol Patroon #10 Engels Borduurwerk

Mijn breirol is op dit momment 85 Cm.
En nog steeds vind ik het heerlijk om zo af en toe een patroontje eraan vast te plakken.
Een bijzonder schattig patroontje, toen ik dit in het nieuwe boekje zag staan De 400 Breisteken (Marie Claire)(via de marktplaats gekocht) Was ik meteen verliefd. Ik zou er zo een vestje van willen breien. In het begin moest ik wel even stoeien met het verloop van het patroontje, want de uitleg vond ik een beetje verwarrend. Ik maak er nu nog even een foto van. Later zal ik proberen om een andere uitleg te maken met voorbeelden, want ik ga hem nog voor de meebreideken maken.

Hier een detailfoto


Er zitten een paar kleine schoonheidsfoutjes in, (bijna niet te zien) en ik haal het expres niet uit omdat het voor mij gevoel ook wel bij me past. Ik ieder geval weet ik nu dat je erg moet opletten als je bv 2 steken lager moet insteken)


Hier even een foto uit het boekjeNiet een ideale manier maar ik heb nog even geen tijd gevonden voor een andere uitleg.Morgen wil ik even naar de formido om te kijken of ik iets van een rond houtje kan kopen waar aan de uiteindes een houten knop op kan (misschien van een gordijnroede) zoiets lijkt me dus wel leuk als ik daar de breirol mee kan oprollen.

Tot het volgende patroon. (en nog steeds geen kabeltje gedaan)

5 opmerkingen:

Betsy zei

wat een mooi patroontje! De foutjes, als die er al zijn, zijn niet op het eerste oog te vinden hoor :)
Het blijft leuk werk om te doen, zo'n breirol breien.
Ik ben ook al druk bezig met de nieuwe patroontjes.

lieve groet,
Betsy
Wolatelier DiAn

Bietje zei

Wauw, dit patroon is geweldig. Het ziet er simpel uit, maar de uitleg is inderdaad niet echt geweldig. Ik wacht op jouw uitleg, want deze komt ZEKER in mijn meebreideken.
Voor je rol kun je ook een stuk bezemsteel gebruiken en daar knoppen op zetten. Of wat dat je van een spintol? Dat is pacht echt in stijl.

Elizabeth zei

Ja, dit vind ik ook een mooi steekje.. Ik dacht alleen dat ie wel lastig zou wezen...
Jij hebt weer een andere uitgave dan ik van dit boek. De uitleg is wel eens wat krom, maar goed met de tekentjes erbij lukt het meestal wel...

Anoniem zei

Ik zocht op internet naar een mooi klein breiatroonsteekje en ben meteen 'gevallen' voor jouw steekje.
Een babyvestje in mintgroen met donkergroene bies is het geworden. Groot succes. Natuurlijk een foto'tje gemaakt. Omdat ik je het hier helaas niet laten zien, zal ik de foto's op marktplaats plaatsen. In ieder geval bedankt dat je het patroontje ter beschikking hebt gesteld.
Hartelijke groet,
Marie http://www.marktplaats.nl/a/kinderen-en-baby-s/babykleding-maat-74/m679725126-babyvestje.html?c=9b26ed2a557deff636f4f8b9c5b7a618&previousAction=freeAdPlacement

Anoniem zei

Helaas. Ik denk dat hier niet meer wordt gekeken.
Ik zal de afbeelding weer van Marktplaats halen.
Het is in ieder geval een heel schattig vestje geworden.
Nog bedankt,
Marie