zaterdag 17 september 2011

Breirol Patroon #12 Pauwensteek anders.

Dit patroontje vond ik in de Libelle Stekengids, wat veel lijkt op een Pauwensteek Alleen ipv een omslag neem je nu de onderliggende draad tussen de steken op je pen. Ik had hem zo nog niet gezien. Aangezien er geen namen in het boek bij staan heb ik het maar Pauwensteek anders genoemd ( net als aardappel anders) 
In de gids stond ook een foutje.  dus geen foto van het patroon


Hier het  patroontje
Stekenaantal deelbaar door 11 Plus eventuele kantsteken


1e nld.: Recht
2e nld.: Averecht
3e nld.: (kansteken) * 2 av. samenbr., 2 av. samenbr., 1 r meerd.  (de horizontale draad tussen de steken op je pen te zetten en recht breien) 1 r., 1 r.meerd., 1 r.,  1 r.meerd., 1 r., 1r meerd., 2 av. samenbr., 2 av. samenbr.
van * herhalen en eindigen met de kantsteken
4e nld.: Averecht
5e en volgende nldn.: Herhalen vanaf de 1e nld.
Omdat ik 2 steken tekort kwam voor het patroon heb ik een beetje gesmokkeld en in de 3e nld aan beide kanten een steek gemeerderd door de eerste  en de laatste 2 av. niet samen te breien. In de laatste nld. heb ik die steek weer geminderd. 


Van het weekend laat ik het laatst patroontje zien. Dan ben ik helemaal bij.
en ga ik stoeien met uiltjes


4 opmerkingen:

Elizabeth zei

Niet zo snel....hahaha, ik ben ook bezig aan de pauwensteek, maar dan die van DIan. Trouwens hij lijkt weer op mijn breidekenblok "kabbelende golfjes"..
O wat is het toch leuk al dat gebrei, als je er even voor gaat zitten ben je zo een heel eind.
Ik ben benieuwd wat je volgende patroontje is...

Groetjes, Elizabeth

Anoniem zei

Deze heb ik ook nog nooit gezien en is ook erg leuk.Ik heb wel gemerkt dat je met breien er voor moet gaan zitten, dan schiet je op. Ik ben nog te ongedurig en loop na een paar pennen weer weg. Nu ik mijn sjaal af heb maak ik de Rupsen. En ik ben erg benieuwd naar de uiltjes, spannend!!!

Liesbeth zei

Leuk, hoor, die pauwensteek anders!
Leuke naam ook. Nee, zonder gekheid, ik vind hem hartstikke mooi, succes!
Fijn weekend, groetjes Liesbeth.

Betsy zei

Grappig al die verschillende soorten pauwensteek. Deze kende ik nog niet. Leuke naam! Zo wordt elke breirol toch weer uniek. Veel plezier met verder breien aan de breirol.

lieve groet,
Betsy
Wolatelier DiAn