donderdag 15 september 2011

Breirol Patroon #11 Kabeltjes in SpiegelbeeldOeiii, Ik merk wel dat je beter gelijk de patroontjes op de blog kan plaatsen, want ik moest toch heel denken waar ik dit kabeltje patroontje vandaan had gehaald......Ik meende me te herinneren dat het van een meebreiblok van Elizabeth was, maar ik kon het niet vinden. Toch maar even de boeken doorgebladerd en Voilla!  Uit het boekje van Marie Claire. waar het staaf van 6 steken in spiegelbeeld  heet... Niet echt een spannende naam. Het maakt niet uit Als het beestje maar een naam heeft. Maar ik vond kabeltjes in Spiegelbeeld wat beter staan in de titel ;-) Ik wist ook niet meer zo goed hoe ik de steken verdeeld had, maar het patroongedeelte gaat over 40 steken, en ik zie dat ik aan de zijkant een extra kantsteekje  hebt gebruikt.
Dus verdeeld over 50 steken
4 ks, 1 extra Ks, 2 x het telpatroon (40 steken) , 1 extra ks, 4ks  
Zo heb ik het ongeveer gedaan. en als je goed kijkt heb ik die extra kantsteek recht gehouden om de zijkant op 4 steken te houden.
Bekend is natuurlijk dat bij dit soort patroontjes je werk een  beetje in gaat trekken, maar ik moet zeggen dat de zijranden aardig recht blijven. het is al een hele sliert van ik ben nu aan de 1 meter en 5 Centimeter.
Van het weekend wil ik de Initialen erop mazen.
In een oude Anna Burda heb ik werkelijk prachtige sierletters gevonden. Waarvan de patronen vandaag op mijn andere blog verschijnen, vanmiddag als ik uit mijn werk ben wil ik die in gaan scannen en plaatsen.Hier nog een detailfoto, het leuke van dit kabeltje (vind ik) dat dit kabeltje er niet onderdoor gaat zoals een vlechtwerk, maar er nu als een koordje erboven op ligt

Hier een foto van het patroon zo uit het boekje gepikt.. Hoef ik het niet over te typen, Gemak dient de mens  toch. ;-) En de ervaren breisters die komen er wel uit. Mocht je nu echt  problemen hebben met dit kabeltje dan kun je het altijd nog vragen.


5 opmerkingen:

Betsy zei

Mooie kabel. Inderdaad handig om de scan te plaatsen van het patroontje ;)
Ik hou zelf een schrift bij waarin ik vermeld waar mijn patronen vandaan komen, hoe ze gebreid worden enz. Heel handig!

lieve groet,
Betsy
Wolatelier DiAn

Anoniem zei

Leuke kabel en inderdaad ik heb nu ook een schriftje anders haal ik alles door elkaar.Ik krijg jouw gescande patronen niet open en dat is heel jammer, groetjes Roos.

Liesbeth zei

Ook weer een heel leuk patroon!! Wat worden die breirollen toch mooi!
Succes met het uitzoek van steeds weer nieuwe patroontjes.
Liefs Liesbeth.

Elizabeth zei

Nee..., deze had je niet bij mij gezien hoor! Ik heb wel het boekje waar hij in staat.
Ik ben soms een beetje bang om kabeltjes te gebruiken in de breirol, omdat ze vaak wat intrekken en ik vind dat minder mooi staan.
Tja, en je aantekeningen bijhouden..., ik weet er alles van. Ik word soms een beetje knetter van al die blokken; leve de schriftjes!

Annemarie zei

Hoi! Er is op dit moment een Link Party op mijn blog. Ik zou het leuk vinden als je mee wilt doen en iets wilt plaatsen wat je zelf gemaakt hebt. Ik hoop je te zien op mijn blog! Fijn weekend!
Groetjes, Annemarie
www.annemarieshaakblog.blogspot.com (voorheen Annemarie's Breiblog)