zondag 24 juli 2011

Breirol Patroon #4 Ruiten (wybertjes)


Ik ben helemaal verknocht aan het katoen waar ik nu mee brei. Vanmiddag toen ik aan patroon 4 van mijn breirol begon, kreeg ik tijdens het breien een soort van Deja Vu. Mijn gedachte gingen als vanzelf terug naar de lagere school, waar je nog ouderwets een handwerkles had en daar ook met een zelfde soort katoen mocht/moest breien. Jammer inderdaad dat je dat niet meer hebt. Handwerkles.. Ik vind het wel een gemis. Op school wordt het niet meer geleerd. Tegenwoordig zit de jeugd liever achter de Pc, met Msn, Hyves, Facebook en twitteren. Alles wat ik heb gemaakt op de lagere school Dat is helaas allemaal verloren gegaan, maar in die hele oude jaargangen Ariadnes komen soms wel eens handwerkjes voorbij die ik zeker wel herken van vroeger.
Dus daar haalde de juffrouw ook haar inspiratie vandaan. Op mijn andere blog zullen die tezijnertijd wel een keer voorbij komen. want sommige dingen wil ik echt weer een keertje gaan maken.

Een breirol heb ik nooit gemaakt op school, mijn moeder ook niet. Voor de meebreideken gaf ze me pasgeleden dit blok... Hetzelfde ruitjespatroon als in de breirol van Fleur, Ook Dian heeft een soort van ruitje, maar die lijkt iets breder. Het is een bekend patroontje. Het doet me een beetje denken aan dropjes. Wybertjes of zo. of aan een Heren spencer met van die vreselijke ruitjes. Die acteur van die televisieserie "Kinderen geen bezwaar" draagt ze altijd.


Simpel patroontje, maar met een leuk effect. Hieronder de teltekening van Fleur die hem ook in haar breirol had opgenomen. Aan beide zijkanten had ik éen steek extra nodig, verder spreekt het patroon voor zich.
Na dit patroontje van 32 nld. heb ik tussenpatroon 1 weer gedaan. en vervolgens staan er al weer 2 pennen van patroon 5 op... Koordjes heet het.

Fijne zondag,
Petra

Ps...Bij het opzoeken van een patroontje voor iemand kwam ik dit tegen.. net weer iets anders maar met hetzelfde effect. Lief he die oude jurkjes.

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Ziet er zo mooi uit Petra, hoe heet dit katoen? Wordt wel een pronkrol met die leuke motiefjes. Ik snap niet hoe je zo snel kan breien over één patroontje doe ik zo lang over. Het is wel een leuke afwisseling tussen de haaksteken door...fijne Zondag groetjes Roos.

Elizabeth zei

Oh..., wat wordt ie leuk! Flubbert ie bij jou ook soms bij bepaalde patroontjes?
Je wybertjes zijn net weer even anders als de ruitjes van Betsy, die van jou komen nog iets beter uit..
Het werkt wel verslavend hoor, ervaar jij dat ook zo?

Groetjes, Elizabeth

Linda zei

Dag Petra, mooie patronen die je gebruikt in je breirol, maar waar gebruik je een breirol voor ?
Groetjes,
Linda