woensdag 20 juli 2011

Uitgehaald! en weer opnieuw.......


Hoe raar kan het lopen, dan denk je dat je er helemaal uit bent maar dan toch haal je het werkje weer uit. Pffff 3 uur voor de kat zijn viool bezig geweest. En ik was al een heel eindje op weg, want ik had een rijtjes hartjes gebreid, volgens een patroon van de breirol van fleur.
Maar achteraf is dat glanskatoen dus helemaal niet geschikt, het is te dun en te stijf waardoor de patroontjes niet zo mooi uitkomen. Dus ik heb het even gelaten voor wat het was en een ander katoentje gepakt. De cotton Eight! Dit is een karnemelk-witte katoen dat voor wit moet doorgaan.
Ik heb er 3 bolletjes van liggen, bij lange na niet genoeg natuurlijk dus is het nog even een proeflapje om te zien hoe de steken uitpakken. Deze katoen is zachter en wat voller van draad.
Nu met breipennen nummer 2,5 zet ik weer 50 steken op. met deze katoen pakt het dus wel mooi uit. Dus mijn keuze valt waarschijnlijk wel op katoen nummer 8. Alleen wordt de rol hiermee wel breder nu en zit ik op 17 cm breed. Nu zit ik nog even te dubben of ik dan die 50 steken moet aanhouden....

Vrijdag ga ik even naar de snuffelhal en haal ik daar de ongebleektje katoen van Durable.
Hopelijk dat ik daarna wel helemaal tevreden ben met het resultaat en lekker door kan breien.

Ik heb hier na de muizentandjes 25 steken in tricotsteek gebreid. Daarna een rijtje hartjes maar die zitten aan elkaar en ik denk dat ik het mooier vind als ze los van elkaar zijn, dus die gaan overnieuw. Daarna de sneeuwklokjes, een patroontje van de Sampler M. ze zitten nu alleen op zijn kop want het is een origineel sokken patroon. Het is Een mooi steekje, leuk om te breien. Dit patroontje gaat over 6 steken en 4 toeren.


Een tussenpatroontje:
Bij een breirol is het wel gebruikelijk om een randje te breien bedoeld als afscheiding voor tussen de verschillende patroontjes. Daar is nog wel wat variatie in te vinden .
Je ziet ze met een ribbelsteek, of een randje gerstenkorrel, maar vaker worden de gaatjes gebruikt. Je kan het natuurlijk ook afwisselen. Ik zie nog wel meer mogelijkheden in mijn stekengids. Hier heb ik een rijtje gaatjes gebreid zoals bij de muizentandjes.

De volgorde van het tussenpatroontje 1
toer 1 rechts
toer 2 averechts
toer 3 (voorkant van het werk) 1recht *1 omslag - 2 recht samenbreien* zo de pen uitbreien.
toer 4 averechts
toer 5 rechts


De hartjes:Het sneewklokje:
Dit is het tweede patroontje van de Sampler M. Over 50 steken heb ik het patroontje verdeeld


Toer 1: 3 kantsteken, 2 averechts, *3 recht - 3 averecht (voorkant werk)
eindigen met 3 averecht en 3 kantsteken.
toer 2: 3 kantsteken, 3 recht, averecht (achterkant werk)

Bij toer 3 is het de kunst om omslagen te creeren door je draad voor of achter het werk houden

toer 3: De draad voor je werk houden, 1 steek afhalen, 2 steken recht samenbreien, (hierdoor onstaat een omslag) de afgehaalde steek over de 2 steken heenhalen, vervolgens de draad achter het werk houden, 3 steken averechts breien, hierdoor onstaat weer een omslag.
toer 4: 3 averecht, 3 recht je breidt de steken zoals ze zich voordoen.
Omdat ik dit patroontje een beetje centraal wilde hebben moest ik een beetje puzzelen

Dit is hoe ik de steken heb verdeeld over de 50 steken (tussen de haakjes het patroongedeelte)
KS = kantsteek

3 KS,2 A (3,3,3,3,3,3,3,3,3,3,3,3,3) 3 A, 3 KS, in totaal 50 steken

Hier de foto omgedraaid dan zie je goed waarom het sneeuwklokjes heet


Tot de volgende keer.
Lieve groetjes - Petra

4 opmerkingen:

Anoniem zei

Het zijn leuke patroontjes en ik denk dat je 17 cm wel nodig hebt om iets te kunnen laten zien. Als je de durable gaat kopen maak dan even een klein proeflapje om te kijken hoe de steken zich voegen en of je de kleur leuk vind. Ik vind je wel moedig hoor om steeds opnieuw te beginnen en ik hoop dat het nu goed gaat.

Betsy zei

Oh, wat le4uk om te zien dat jij je nu ook waagt aan de breirol. Het ziet er ooi uit. De breedte is een kwestie van smaak. Het belangrijkste is dat de patroontjes mooi uitkomen en dat is soms een heel gepuzzel, door het beperkte aantal steken van de rol, maar daarom ook een extra uitdaging ;)

Veel succes en een lieve groet,
Betsy
Wolatelier DiAn

Elizabeth zei

Wow..., wat mooi! Ik heb ook 50 steken opgezet, maar begin en eindig met 5 gerstekorrel. Ik brei met Larra (net iets mooier als Catania) en nr. 3. Het werk is 20 cm breed.
En o, wat ben ik blij dat je de patroontjes op je blog uitschrijft...
Ik hoop dat je katoen naar je zin vind, want steeds uithalen daar kom je ook geen steek verder mee!

Groetjes, Elizabeth

Sarah zei

zeer mooie blog heb je, doe zo voort.

Ik volg je blog zoals je andere via bloglovin ;)

Mvg Sarah

www.borduurwerkensarah.wordpress.com